za 16 nov  -  19:00 uur  
  Dior & I
  op locatie: De Wasserij (Sint Agathastraat 54)  


TRAILER


PRIJZEN & RESERVEREN INFO


Entreeprijs

Entree voor deze voorstelling is € 5,-
Kortingsacties zijn niet geldig.


Reserveren


CineNoord x De Wasserij: Dior & I

Voor deze bijzondere filmvertoning gaat CineNoord een samenwerking aan met De Wasserij, een nieuwe broedplaats in Rotterdam-Noord die volledig in het teken staat van innovatieve mode. Tijdens het openingsweekend vertonen we op locatie in De Wasserij de film Dior & I. En zoals je van ons gewend bent is er een kort voorprogramma.

Dior & I
‘Dior & I’ (Frankrijk, 2014) toont als geen andere documentaire de liefde, tijd en vakmanschap die komen bij het maken van kleding. De documentaire volgt topontwerper Raf Simons na zijn aantreden bij het legendarische Parijse modehuis Dior, en de realisatie van zijn eerste haute couture collectie voor het label. Als ‘Dior and I’ iets duidelijk maakt, is het de wereld die schuil gaat achter kleding. Simons zet weliswaar zijn handtekening onder de collectie, maar zijn haute couture komt alleen tot stand door het werk van een uitgebreid team van experts achter de schermen.

Voorprogramma
De film wordt ingeleid met een interview met Dennis Vanderbroeck, ruimtelijk vormgever van mode- en kunstinstallaties én resident van De Wasserij. Dennis werkte jarenlang voor Bureau Betak, een organisatie die de shows van labels als Dior verzorgt. Alice Janssens, mode-researcher verbonden aan de Erasmus Universiteit, praat met Dennis over de intensiteit en de structuur van het modevak, van eerste schetsen tot catwalkshow.

Programma
19:00 - Interview Dennis Vanderbroeck (taal: Engels)
19:30 - Start film (EN/FR/IT, met Nederlandse ondertiteling)

Adres
Sint Agathastraat 54, Rotterdam
(Entree op binnenplaats van verzorgingshuis Humanitas)
website De Wasserij: dewasserij.cc